Fjärde till åttonde Geocachen - Slättbergen, Åkern, Ladugården, Skogen & Banvallen

Svårighetsgrader: Mellan 1 och 1,5
Terräng: 1,5
Placerad av: Bodil54 (GC53YG9, GC53YGK, GC53YGW, GC53YH4 & GC539N7)
 
Hittades av: Mosegosen2005 och Linsa77
 
Vilken underbar långpromenad vi fick idag. Dryga milen knatade vi genom Onsjös bostadsområden, landsvägar, skogar och hästhagar. Förutom alla Geocacher vi hittade fick vi med en bukett av sju sorters blommor samt smakat på harsyra.
 
 
 
Alla dessa skatter var ditplacerade av bodil54. De fyra första var placerade med samma tanke och innehöll saker i form av egengjorda cernitfigurer. Supermysiga figurer! Vi bytte till oss en figur från slättbergen och bytte sedan cernitfigurer i varje burk. En liten mysig svamp fick vi med oss hem.
 
Vi fick lära oss att Vänersborgs kommun köpte Onsjö 1974 och stadsdelen växte kraftigt på 80-talet. Före dess hade Onsjö ingått i Onsjö Fideikommiss, den siste fideikommissarien Eric Haij hade avlidit 1973. Onsjö säteri hade då varit i Haij släktens ägo sedan 1770 och fideikommiss sedan 1786.
 
Vi fick även slå upp ordet fideikommiss och lärde oss att det är egendom som inte kan säljas utan måste gå i arv för att säkerställa att egendom gick till nästa generation utan att delas upp och därmed minskas. Detta tillåts inte i de flesta länder idag.
 
 
Den sista skatten var Banvallen. Här var en "vanlig" skatt placerad utan små figurer i. Här läste vi om att järnvägen mellan Trollhättan och Öxnered öppnades för trafik 1878.

Turen och sökandet tog precis 2,5 timme så nu är vi helt slut!
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

geocachingfamiljen.blogg.se

Vi är en familj från Mellansverige som precis upptäckt det fina och roliga med geocaching. Bloggen är mest för att själva minnas var vi varit men kan förhoppningsvis även inspirera andra till denna familjevänliga aktivitet! OBS! bloggen innehåller spoilers!

RSS 2.0