Geocaching utanför Grebbestad - Greby gravfält & Labyrinten (nr 20 & 21)

 
Svårighetsgrad: 1,5 / 2
Terrängfaktor: 2 / 3
Placerad av: kallt_kaffe(GC1GKJN) / eemeliie (GC2YGKT)
 
Hittad av: linsa77, Mosegosen2005, MissAlvisis & Albinmaj10
 
I kväll tog vi en liten snabbtur ut på skattjakt. Första cachen var Grebys gravfält som är Bohusläns största gravfält.
På gravfältet finns ca 200 gravar från järnåldern (400-500 e.kr.) samt ett 40-tal resta bautastenar. Enligt en lokal legend ska de på gravfältet begravda vara stupade skotska krigare. 
Det är ett fint gravfält väl värt ett besök. Barnen tycker det är spännande att springa mellan gravarna och höra historien. Cachen ligger inte på gravfältet utan i skogen bredvid. Skatten var lätt hittad.
I cachen lämnade vi den travelbug, i form av espressomugg, som vi hittade i Havstenssund. Det har inte varit lätt att hitta en cach lagom stor och även här var det precis att den fick plats. När vi loggat in TB i cachen försvann den från vår lista av spårbara objekt. Hoppas vi kan söka den på spårningskoden då det vore kul att följa dess resa! Och ja, vi tog oss en espresso i koppen.
 
Geocachingen fortsatte i våra fornminnens spår.
Nästa cach blev den närliggande labyrinten som anses vara en av de bäst bevarade och vällagad i landet. Man är osäker på dessa labyrinters funktion men tror att en avsikt från början var att utföra fruktbarhetsfrämjande ritualer och att de senare använts för att främja fiskelyckan. Barnen sprang runt i labyrinten och lekte kull.
Cachen låg lite utanför labyrinten på ett bra ställe. Och vad hittade vi där? Jo, en TB såklart :) här låg en liten Gitarrenschlumpf från Tyskland! Den nöp vi så klart!
Gitarrsmurfens mål var att besöka roliga fester och det är ju lätt ordnat när Grebbestadskarnevalen är i full gång.
 
Att besöka alla dessa fina och intressanta platser och även få lära sig lite historia och geografi är det fina med geocaching. Stort tack till alla som placerar ut och underhåller dessa gömmor!
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

geocachingfamiljen.blogg.se

Vi är en familj från Mellansverige som precis upptäckt det fina och roliga med geocaching. Bloggen är mest för att själva minnas var vi varit men kan förhoppningsvis även inspirera andra till denna familjevänliga aktivitet! OBS! bloggen innehåller spoilers!

RSS 2.0