Geocaching i Grebbestads skärgård - Katten, Rösholmen 2 & Totte's termos (nr 26-28)

 
Svårighetsgrad: 2
Terrängfaktor: 5 (tror alla som kräver båt har terrängfaktor 5)
Placerad av: Apell74(GC57ZHT), Bullen71(GC5Z2PX) & Albihn(GC4DW7A)
 
Hittad av: Linsa77, Mosegosen2005, Huggarn05, MissAlvisis & Irmstam
 
I fredags (17/7) var det en fantastisk dag och ute på havet var det alldeles stilla. Vi kollade igenom Geocacherna på öarna i närheten som krävde båt. Vi försökte att logga Katten för några veckor sedan men hittade den inte. 
Vi såg nu att Apell74 ("ägaren av cachen") varit där. Precis om vi anade var burken då borta men ersatts av en ny. Vi satte siktet på lilla ön Katten.
Utsikt från ön.
Väl framme på Katten var den lättloggad!
Nästa ö var Rösholmen och där finns två nya cacher, placerade den 10 juli i år! Mitt på ön finns ett stort rös, är det orsaken till namnet månne? 
Vi sökte länge efter 1:an utan resultat. Vår kompass löpte amok bland klipporna och den tuffa terrängen och vaga ledtråden gjorde att vi fick ge upp 😩. 
 
Vi fortsatte till 2:an på andra sidan ön som var en lättloggad burk.
Inom geocaching har man vissa termer och en är First to Find, även förkortad FTF. Det blir en extra fjäder i hatten för personen som loggar in som FTF, alltså den som först av alla hittar en nyutplacerad gömma. På denna cach var vi nummer 3, inte illa!
Utsikten från cachen.
 
Väl ute på havet denna fina dag tog vi oss även till Totte's termos på ön Käften. En ö där mycket kanotfolk övernattar. Vi hittade allt från stora fina hallon till rester av ett fågelägg.
Burken, eller termosen i detta fall, var lätthittad.
Även fast det grämer oss att vi faktiskt inte lyckades hitta en cach på Rösholmen så har det varit en fin skattjakt på havet denna sommardag.  Vi avslutade turen med ett dopp i det blå!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

geocachingfamiljen.blogg.se

Vi är en familj från Mellansverige som precis upptäckt det fina och roliga med geocaching. Bloggen är mest för att själva minnas var vi varit men kan förhoppningsvis även inspirera andra till denna familjevänliga aktivitet! OBS! bloggen innehåller spoilers!

RSS 2.0